...
 

Световноизвестни хирурзи представят последни методи за лечение на репродуктивни проблеми

07/10/2016

Д-р Руди Кампо и проф. Стефан Гордц идват в България по покана на клиника „Малинов“.
Репродуктивните проблеми са все по-често срещани в нашето общество и водят до сериозни физически и психологически изпитания, през които двойките преминават. Много от причините за трудно забременяване и износване на плода намират своето обяснение в стресовата среда и определен начин на живот, който съвременното общество води. „Ин витро не на всяка цена“ е мото, което специалистите от клиника „Малинов“ следват в своята работа и в резултат успешно прилагат в България медицински решения, които увеличават процента на спонтанно забременяване.
Една от най- честите причини за репродуктивни затруднения при жената е ендометриоза. По данни на Световната здравна организация това заболяване се среща при около 30% от жените в света. Методите за лечението му са едно от направленията на съвременната гинекология, което се развива най-бързо. По покана на клиника „Малинов“ в България идват двама от световните специалисти в областта на репродуктивната хирургия. Благодарение на тяхната работа, открития и методи на лечение хиляди щастливи двойки по света отглеждат своите деца.
Д-р Руди Кампо е един от международно признатите специалисти в хистероскопската хирургия с богат опит в рекунструктивната хирургия и диагностиката и лечението на ендометриалната патология.
Неговите настоящи интереси са в областта на асистираните репродуктивни технологии, ендоскопската хирургия, а също и в обучението и сертифицирането на специалисти от цял свят. Наред с другите дейности в различни Европейски асоциации той е член на борда на директорите на Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия и Европейската асоциация по репродуктивна медицина. Д-р Кампо е съосновател на Института по стерилитет и ембриология в Льовен. Освен това той е един от основателите на Европейската академия по гинекологична хирургия, която има за цел да насърчи обмена на клиничен опит, научни изследвания сред лекарите практикуващи гинекологична ендоскопия и по този начин да се установи модел на стандартизация.
Множеството му научни изследвания и публикации в престижни издания превръщат д-р Руди Кампо във водещ експерт в областта на гинекологичната ендоскопия.
Проф. Стефан Гордц е експерт в микрохирургията и оперативните лапароскопии. Той е участвал в раждането на първото „ин витро“ бебе, родено в Белгия през май 1983 г. През 1984 г. проф. Стефан Гордц основава института по стерилитет и ембриология в Льовен (L.I.F.E), на който остава научен ръководител и до ден днешен. През 1988 г. той представи нова техника за трансвагинална лапароскопия и концепцията за „ one stop fertility clinic “. Член е на различни асоциации и е в борда на директорите на репродуктивната хирургия към Европейската асоциация по репродукция и ембриология. Участва в разработването на новата класификация на вродените маточни малформации. През 1988 г. проф. Гордц получава научна награда, присъдена от Американското дружество по стерилитет и репродукция и Международната асоциация по репродуктивна медицина, за приноса му в областта на „Визуализация на освобождаване на яйцеклетката и преминаването и в маточната тръба чрез трансвагинална лапароскопия“. Той е научен редактор и участва в издаването на няколко международни списания.
Д-р Кампо и проф. Гордц ще участват като гост-лектори по време на „Балканска конференция по вагинална ендоскопия“ на 28 и 29 октомври 2016 г., където ще демонстрират и нови хирургични методи на живо заедно със специалисти от клиника „Малинов“ пред специалисти по акушерство и гинекология от страната и Балканите.