...
 

2014 година за специалистите на клиника Малинов

23/01/2015

2014 година беше ползотворна за целия екип на Клиника Малинов – с упорит труд и заедно постигнахме сияйни усмивки по Вашите лица. Защото най-голямата награда за нас е да сбъдваме мечти и да дарим дългоочакваното щастие на Вас – Нашите Пациенти.

 

Нашите успехи се дължат най-вече на работа в екип и това, че винаги ще се стремим да сме в крак с иновативните методи и технологии в световен мащаб. В тази връзка сме ангажирани към Вас и държим нашата квалификация и обучение да се повишават непрекъснато. През март 2014 Нашите лекари посетиха първата международна среща, организирана от Американската асоциация по репродуктивна медицина (ASRM) и Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) в Cortina d’Ampezzo, Италия, където се запознаха с най-новите медицински и оперативни терапии и на двата континента. В края на месец юни част от екипа и ембриолог Галина Ненкова посетиха Годишната среща на ESHRE в Мюнхен, Германия. Там ембриолог Ненкова се възползва от възможността да премине практически курс за биопсия на трофоектодерма, за целите на преимплантационната генетична диагностика, организиран от Eppendorf, както и курс за замразяване на яйцеклетки и ембриони, под ръководството на Intergen Ltd. По-рано, през месец април Галина Ненкова и Самуил Иванов, един от нашите генетици, присъстваха на годишната среща на международната асоциация по преимплантационна диагностика (PGDIS), състояла се в Кентърбърийския университет, Англия, за да се запознаят с новостите и препоръките на световните специалисти при биопсията на полярни телца, бластомери и трофоектодерма, преимлантационната генетична диагностика и скрининг.

През септември екипът посети 23-тия годишен конгрес на Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия (ESGE), фокусиран върху репродуктивната хирургия. А  през април бяха във Виена, Австрия на семинар на тема „Въздействието на репродуктивната хирургия при имплантацията”, организиран от ESHRE.

Нашият специалист по фетална медицина, който е поел грижата за Вашите неродени бебета – д-р Владимир Чучумишев премина курс за напреднали в ултразвуковата диагностика „Фетално сърце”, в град Карков, Полша.

Да не забравяме и Вашите акушерки, които се грижат за Вас и Ви подкрепят през цялото време. През юни старша акушерка премина базов курс по ултразвукова диагностика за първи триместър на бременността и ин витро в Bournemouth University, Англия. А през декември акушерките пропътуваха стотици километри до Копенхаген, Дания, за да се запознаят с новости и акушерско поведение при жени в ранна бременност с репродуктивни проблеми.

Така премина за нас 2014! През новата 2015 ще продължим да се грижим за Вас, защото това, което ни стимулира е радостта в очите ви.

Благодарим ви, Че сте с нас в една благородна мисия!

Екипът на Клиника Малинов