Пункция при спонтанен цикъл

Ин Витро в Клиника Малинов

 

Пункция при спонтанен цикъл

Ин Витро в Клиника Малинов

Пункцията при спонтанен цикъл се извършва без хормонално стимулиране, като деня се определя от фоликулометрия, хормонални изследвания и проследяване на нивата на лутеинизиращия хормон  (LH). Процедурата се провежда под ехографкси контрол и кратка венозна анестезия. След изваждането на яйцеклетката, тя се опложда с избран метод –  ICSI/IMSI и вече оплодена, се поставя в инкубатор, където се където 3-5 дни. След този период следва ембриотрансфер или поставяне на ембриона в матката за последваща имплантация.

Предимствата на пункцията при спонтанен цикъл пред конвеционалното ин витро оплождане с хормонална стимулация са няколко:

–          Оценка на качеството на яйцеклетката преди оплождането, контрол на оплождането и проследяване на развитието и качеството на ембриона

–          Не е необходимо на пациентките да им се поставят скъпоструващи медикаменти

–          Установено е че при някои пациентки след хормонална стимулация има по-голяма вероятност за отхвърляне на ембриона от лигавицата на матката

–          При евентуален неуспех процедурата може да бъде насрочена за следващия месец.

Методът е особено показан при повтарящи се имплантационни неуспехи или при жени с повече от 2-3 ин витро оплождания заради по-големия шанс за имплантация след поставянето на ембриона в матката.

Недостатъците на пункцията при спонтанен цикъл се свеждат до факта, че вместо да изтеглим няколко яйцеклетки (както при хормонална стимулация) се изтегля само една. Ако оплождането не настъпи поради една или друга причина, процедурата трябва да се отмени за следващия месец.

Надежда за бебе : Клиника Малинов набира донори за яйцеклетки. За повече информация : 02 965 57 11
Провери Резултати