Методи за диагностика

Това са минимално инвазивни оперативни техники за диагностика и терапия на определени заболявания свързани с женското безплодие. Целта ни е да уточним причината довела до стерилитет и да коригираме проблема, което в някой от случаите води до спонтанно забременяване след това.

Спермалният анализ е така наречената спермограма, която изследва най-важните параметри на човешките сперматозоиди – концентрация, подвижност, морфология по стриктни критерии на Крюгер, съгласно съществуващите критерии на Световната здравна организация (СЗО).

Използва се автоматизирана диагностична система – SCA (SpermClassAnalyzer), която се отличава с висока бързина, прецизност и точност, затова субективен анализ е практически невъзможен. По преценка на лекуващия лекар може да се осъществи SDI test – изследване за ДНК фрагментация;а също така и тест за виталитет (биологична преживяемост). Резултатите от изследването са представени максимално разбираемо за пациента, защото това е от особена важност.

Хистероскопия

Хистероскопията е минимално инвазивна и практически безболезнена процедура, при която тънък оптичен инструмент (хистероскоп) се въвежда през шийката на матката и цервикалния канал в маточната кухина. Надеждна проверка на тази кухина е възможно единствено чрез този метод, т.е. чрез пряка визуализация. Тя позволява на лекарите да определят деформации на кухината на матката, както и да открият и отстранят полипи, миоми или септуми. За провеждане на процедурата се използва стерилен воден разтвор. Хистероскопът внимателно се въвежда във влагалището, през отвора на шийката на матката и целия цервикален канал. По време на тази манипулация, не се използват допълнителни инструменти.  Хистероскопията е „златен стандарт“ за оценка на маточната кухина. Въпреки че някои косвени техники за визуализация като ехографията може да се използват за визуализация на полипи или миоми, но те са значително по-неточни, отколкото хистероскопията.

Трансвагиналната  лапароскопия

Трансвагинална  лапароскопия (TVL) е нова и минимално инвазивна техника за пряко визуализиране и оценка на яйчниците и  фалопиевите (маточните) тръби при инфертилни пациенти или пациенти със стерилитет и/или тазова болка . Тя е единствената техника, която позволява прякото изобразяване на тубо-овариалните структури в нормалното им положение. Следователно, тази техника дава възможност за извършване на по-добра и по-точна проверка на репродуктивните органи и позволява на лекарите да поставят бърза и  точна диагноза с цел да се вземе решение за подходящо последващо лечение. Процедурата се извършва с помощта на  “ пункция“, при която влагалищтната стена  зад шийката на матката се „пробива“ с  помощта на фин инструмент, създаден специално за целта.  Прониква се в коремната кухина  с  тънък светловод снабден с камера, което дава възможност за визуализация на тубо-овариалните структури. Изследването се извършва под анестезия и с помощта на топъл и стерилен разтвор. Трансвагиналната лапароскопия е процедура, която  позволява по-добро визуализиране  на различните органи в малкия таз, освен това и  техниката е по-малко инвазивна, отколкото конвенционалната лапароскопия, осъществена през пъпа. Това дава възможност тя да се извърши без затруднение и  пациентът да напусне  болницата още същия ден. Освен това си струва да споменем, че повече от 90% от пациентите не изпитват следоперативни болки.

Надежда за бебе : Клиника Малинов набира донори за яйцеклетки. За повече информация : 02 965 57 11
Провери Резултати