Оперативни техники

Това са минимално инвазивни оперативни техники за диагностика и терапия на определени заболявания свързани с женското безплодие. Целта ни е да уточним причината довела до стерилитет и да коригираме проблема, което в някой от случаите води до спонтанно забременяване след това.

Офис хистероскопия

Това е процедура извършвана без анестезия, позволяваща пациентката да напусне клиниката непосредствено след извършването й. С помощта на тънка оптика 2мм се прониква в маточната кухина през цервикалния канал и се прави щателен оглед за полипи, миомни възли, септуми на кухината, синехии. Предимството на процедурата е, че се осъществява без дилатация на маточната шийка.

Оперативна хистероскопия

Тази процедура се извършва под анестезия и с дилатация на цервикалния канал. При вече установена патология на маточната кухина, целта й е пълна корекция на състоянието. Пациентката напуска клиниката 2ч. след процедурата.

Трансвагинална лапароскопия

За разлика от конвеционалната лапароскопия извършвана през коремната стена при тази процедура достъпът е през влагалището. Процедурата е съчетана с офис хистероскопия и има изключително висока диагностична стойност, която дава информация за състоянието на маточната кухина, яйчниците, маточните тръби и тяхната проходимост. Много от случаите на безплодие при жената са свързани с ендометриоза и поликистозен синдром на яйчниците с трансвагиналната лапароскопия проблема може да се отстрани напълно. Пациентката напуска клиниката 2ч. след извършване на процедурата.

Лапароскопия

Достъпът при лапароскопията е през коремната стена на пациентката, която е в пълна анестезия. Чрез тази процедура могат да бъдат отстранени кисти на яйчниците, сраствания, ендометриозни огнища, миомни възли на матаката. Пациентката напуска клиниката най-рано на другия ден след интервенцията.

Надежда за бебе : Клиника Малинов набира донори за яйцеклетки. За повече информация : 02 965 57 11
Провери Резултати