Ин Витро Клиника Малинов Новини

Светла Джунева, ембриолог

Д-р Светла Джунева

Д-р Светла Джунева – ембриолог

През 2009 г. завършва магистърска степен по Лечебни растения в Биологически факултет към Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Още по време на следването си като бакалавър по Биология през 2007 започва работа като криобиолог в първата частна Банка за стволови клетки под ръководството на д-р Лидия Гърчева, хематотрансфузиолог. В началото на 2008 г.

Светла се включва в екипа на д-р Валентин Лачев като младши ембриолог и оттогава се занимава с Асистирани Репродуктивни Технологии. Паралелно с Ин витрото, от 2010 г. работи и като главен криобиолог в Биобанката към Център за върхови постижения “Транслиращи изследвания в хематологията”- Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания.

През февруари 2011 е назначена като ембриолог–консултант към Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология “Майчин дом” и допринася за възраждането на IVF центъра там – Клиника “Репродуктивно здраве”.

Светла завършва серия професионални обучения, сред които Имунохематология, Витрификация, Лабораторни аспекти на ин витро оплождането. През последната година интензивно повишава квалификацията си като ембриолог на Клиника Малинов, преминавайки през редица специализации в Западна Европа, с цел въвеждане на иновационни техники в асистираната репродукция за пациенти с репродуктивни проблеми в България.

Завършва практически “ICSI-IMSI Training” курс в CMCO Schiltigheim към Страсбургския Университет и втори под ръководството на Dr. Guy Cassuto в Laboratoire de Biologie Medicale Drouot, Париж, Франция. Успешно е преминала курсове на обучение по преимплантационна генетична диагностика и клинична ембриология, проведени от Joyce Harper, Alpesh Doshi и Sioban Sengupta в University College London. А също и практически курсове за микроманипулации с репродуктивни клетки, биопсия на полярни телца, бластомери и трофоектодерма, организирани от Институт Маркес и Център по Ембрионална Медицина в Мадрид, Испания. Обучава се на микроскопски анализ с поляризирана светлина и биопсия на полярно телце в Лабораторията по репродуктивна биология, Heidelberg University Hospital под личното ръководство на Prof. Markus Montag, .През юни 2012 г. успешно полага изпит по клинична ембриология и придобива сертификат от ESHRE за тази квалификация.

Светла е член на Съюз на Българските Биолози /СББ/ и Европейската организация по човешка репродукция и ембриология /ESHRE/.

Надежда за бебе : Клиника Малинов набира донори за яйцеклетки. За повече информация : 02 965 57 11
Провери Резултати