...
 

Стъпки в ин витро оплождането

11/10/2012
Ин витро процедура в България
Ин витро процедура

Днес ще ви запознаем с няколко стъпки, които процедурата ин витро оплождане включва. Неговото все по-мащабно използване като алтернатива за бездетни двойки в последните години подобрява с всяка година неговата ефективност, а респективно повишава шанса за много двойки с проблеми при зачеване да се сдобият със собствено дете.

Преди да пристъпят към ин витро процедура двойките, желаещи деца се подлагат на няколко теста, които имат за цел да информират лекарите максимално обективно за общото състояние на пациентите.

1. Първата стъпка е разбира се информирането. В интернет можете да научите много за ин витро, като все пак нищо не може да замени персоналната консултация с експерт. Въпреки това, този тип информация събрана от различни източници може да ви даде обща насока и вие да сте психически и физически по-добре подготвени за това, което ви предстой.

2. След като сте минали през консултацията и изследванията, то следва да ви бъдат предписани медикаменти, които да повишат вашата плодовитост и така да повишат шансовете ви за успех при процедурата. Прилагането на хормони значително подобрява вероятността за зачеване на бебе.

3. Извличане на яйцеклетки. След като лекарите са увеличили вашата способност за размножаване многократно и вие сте започнали да сте далеч по-ефективна в това отношение, то следва да се извлекат яйцеклетките, които да бъдат оплодени със спермата на вашия партньор.

4. Максимален брой яйцеклетки. Лекарите с помощта на специализирани средства и процедури ще направят всичко възможно, за да получат колкото се може повече яйцеклетки от вас, като така се стараят да имат избор между повече ембриони, като така да изберат най-добрите от тях.

5. Последната стъпка е да се поставят обратно във вашата утроба избраните от специалистите ембриони, които са с най-голям шанс за развитие. Често се поставят 2-3 такива с надеждата поне един от тях да се справи успешно със средата, като това е и основната причина много жени, подложени на ин витро оплождане да раждат близнаци.