Хирургия

Доктор Росен Тушев е хирург, специалист в обща и коремната хирургия, с над 25 годишен професионален опит.

Запазете час

Онлайн записване

Завършил е десетки специализации в Германия, Швейцария, Хърватска и др. и е извършил хиляди успешни операции.
Специализирал е в областта на лапароскопската, дебелочревната, жлъчно-чернодробната, бариатрична и метаболитна хирургия и лазерна проктология.

– Безкръвни операции при всички видове хернии

Лапароскопските (безкръвни) операции при хернии са щадящи и предпочитани, поради по-малката следоперативна болка, по-бързото възстановяване и по-малката вероятност от усложнения. Те се извършват под обща упойка, през няколко малки разреза, с помощта на микро инструменти и камера, която дава възможност да се огледа по-обстойно засегнатото място и евентуално да се открият други проблеми.

– Безкръвна хирургия при болести на дебелото черво

Лечението на дебелото черво чрез лапароскопска (безкръвна) операция предразполага към по-бързо възвръщане на нормалната чревна функция и е с по-малка следоперативна болка, по-бързо възстановяване и по-бързо връщане към нормалния ритъм на живот.
За разлика от конвенционалната операция, при която възстановяването е обвързано с дълъг период и дискомфорт на пациента, а и се налагат редица ограничения в неговото ежедневие.

https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/dr.tushev.jpg
https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/286447674_772273677274752_5778922388043754866_n.jpg

– Безкръвно лечение при болести на стомаха

Стомахът е орган, който може да развие различни заболявания, които ако не се оперират на време да доведат до по-тежки състояния. Най-предпочитания оперативен метод е лапароскопската (безкръвна) операция. Не само поради по-малката болка, по-бързото възстановяване и добрия козметичен ефект, но и поради факта, че хирургът има възможност да огледа мястото за скрити проблеми.

– Безкръвни операции при болести на жлъчния мехур

Оперативното лечение е основно средство при лечение на жлъчнокаменна болест и нейните усложнения.
Лапароскопската (безкръвна) операция е щадящ оперативен метод, при който има по-малката болезненост, по-бързото възстановяване и по-малък риск от усложнения. Освен с микро инструменти, манипулацията се извършва и с помощта на камера, която дава възможност на хирурга да огледа по-обширно засегнатото място.

– Бариатрична хирургия при наднормено тегло

Бариатричната хирургия е хирургично лечение, което се прилага при болестното затлъстяване. При тази процедура се намалява размера на стомаха, което води до намален обем на приетата храна. Настъпват и положителни промени в чревните хормони, които потискат глада, намаляват апетита и подобряват чувството за ситост.
Методът води до драстична загуба на тегло, както и до подобряване, а в много случаи и до лекуване на свързани със затлъстяването придружаващи заболявания.

– Център по лазерна проктология

Минимално инвазивната хирургия с диоден лазер осигурява бързо облекчение и елиминиране на симптомите при хемороиди, киста на опашката, перианална или анална фистула и фисура на ануса.

Предимството на лазерната процедура е незабавното свиване на съдовете, липсата на кървене и бързото възстановяване на пациента.
След манипулацията не се налага болничен престой, не се спазват ограничения и няма хранителен режим.