...
 

Бърза и безболезнена операция помага на младите жени да станат майки

07/10/2016

Бърза и безболезнена операция помага на младите жени да станат майки
Новият бич за младите жени, мечтаещи за голямо семейство се нарича ендометриоза. Болестта, при която тъкан от вътрешната обвивка на матката излиза извън нея, води до безплодие, гарнирано с болки. Тя се диагностицира трудно, дори в напредналите в медицинско отношения страни, но пък ако се хване в начален стадий, се лекува лесно, а жените забременяват естествено без никакви проблеми, вместо да прибягват до ин витро.
За целта ви е нужно бърза и безболезнена интервенция, наречена трансвагинална лапароскопия.
Тази операция е класически пример за 2 в 1 – едновременно диагностицира и решава проблема, а пациентката може да се прибере у дома или да иде на работа след 24 часа. Специалистите в Клиника Малинов се обучават да правят трансвагинална лапароскопия при световноизвестния професор Стефан Гордц, експерт в микрохирургията и оперативните лапароскопии. Той е участвал в раждането на първото „ин витро“ бебе, дошло на бял свят в Белгия през май 1983 г. През 1984 г. проф. Стефан Гордц основава института по стерилитет и ембриология в белгийския град Льовен , на който остава научен ръководител и до ден днешен. През 1988 г. той представя нова техника за трансвагинална лапароскопия.
Трансвагиналната лапароскопия гарантира на над 90 процента от пациентите, че няма да изпитват следоперативни болки. Тя позволява по-добро визуализиране на различните органи в малкия таз. Процедурата се извършва с помощта на пункция, при която във влагалищната стена зад шийката на матката се пробива с помощта на фин инструмент, създаден специално за целта. Прониква се в корема с тънък светловод, снабден с камера. Изследването се извършва под анестезия и с помощта на топъл и стерилен разтвор.