...
 

Започва Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

29/10/2016

Над 300 делегати ще вземат участие в юбилейния Х Софийски симпозиум по репродуктивна медицина и Балканската конференция по вагинална ендоскопия. Най-голямото научно събитие в сферата на репродуктивното здраве в България ще се проведе на 28 и 29 октомври. В него участие ще вземат проф. Атанас Щерев и д-р Максим Малинов – ръководители на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и Клиника „Малинов“, които заедно с Институт по репродуктивно здраве и Първа САГБАЛ „Св. София“ са съорганизатори на симпозиума.

Събитието, чиято двудневна програма е разпределена в 5 сесии за асистирани репродуктивни технологии, трансвагинална ендоскопска хирургия, фетална медицина, бременност и раждане, хистероскопска хирургия и модул за акушерки. Сред международните лектори, които ще вземат участие в програмата, са световно признатите експерти Паола Пиомбони, Давид Харено Мартинес, Анил Биричик, Василис Танос, Патрик Путеманс, Хосе Белвер, Мария Дел Мар Гил, Белен Сантакруз Мартин. За участие в научния форум в София се очакват и Руди Кампо и Стефан Гордц – двама специалисти, благодарение на чиито открития и методи на лечение хиляди двойки по целия свят отглеждат своите деца. Заедно с тях чрез телемедицина най-новите оперативни подходи ще представят Филип Конинкс и Анастасия Усия. Новата ESHRE/ESGE класификация на вродените генитални малформации ще представи Григорис Гримбизис.

Програмата на Х Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, освен лекционни панели, включва и т.нар. телемедицина. Още първата сесия, посветена на асистираните репродуктивни технологии, ще предложи възможност за наблюдаване на хирургия на живо, предавана директно в залата на събитието. Сред достойнствата на форума са и предвидените практически семинари по време на сесията, посветена на бременността, за демонстриране на най-модерните техники при ултразвуковия скрининг и пренаталната и феталната диагностика.

Източник www.bgnes.com