...
 

Информация за успешни ин витро процедури в проценти

02/01/2013
Ин витро в проценти
Процент на успеваемост при ин витро процедурите

Много ин витро клиники у нас изкуствено завишават процента успеваемост на своите процедури по асистирана репродукция с цел да привлекат повече клиенти. Не бива да забравяте колко е важно да се информирате в детайли за общата успеваемост на ин витро при хора като вас. Някои клиники умишлено не приемат да извършват процедури на жени с понижени шансове, като така си осигуряват и висока успеваемост за пред пациентите за в бъдеще.

Под хора като вас се има предвид спецификите и факторите, които могат да повлияят благотворно или негативно на успешната ин витро процедура. Сред тях са наднорменото тегло, което рязко понижава
успеваемостта, употребата на алкохол и тютюн, възрастта ви.

Според едно изследване, проведено в Канада и показващо корелацията между възрастта на пациентките, подложени на ин витро и техния успех, то следва да заключим, че напълно логично шансовете ви да се сдобиете със здрав наследник намаляват обратнопропорционално на вашата възраст.

Данните, които са изнесени от въпросното изследване показват, коефициента на успех при опитите за забременяване в различни възрастови групи. Така кандидат-майките, по-млади от 21 години са успели да постигнат доста сериозна успеваемост в лицето на цели 35,3%. При тези на възраст 37 години успеваемостта е вече понижена с около 8% до 27,4% успех. Най-възрастната група изследвани били тези на 48 години, за жалост посредством ин витро оплождане при тях не е реализирано нито едно живо родено бебе.

Един от най-ефективните начини, които се прилагат масово при ин витро оплождане с цел повишаване на успеха е имплантирането на повече от един ембрион в матката на кандидат-майката. Друг метод пък използва повече процедури, като така повишава шанса за успех. Ето и статистика за успеха според броя извършени ин витро процедури, без да се използват донорски яйцеклетки и с употребата само на пресни, а не на замразени ембриони:
• При 3 ин витро процедури – 45 до 53%
• При 6 ин витро процедури – 51 до 75%

Все пак тази успеваемост естествено е силно повлияна от демографските показатели.