...
 

Фактори за успех при ин витро оплождане

28/11/2012
Фактори за успешно ин витро оплождане
Фактори при успешно ин витро


Ин витро
е особено популярен днес метод за асистирана репродукция, който осигурява на хиляди двойки възможност да имат собствени деца. Все пак има редица фактори, които обуславят успеха при прилагането на ин витро, като именно върху тях ще спрем вашето внимание днес.Възраст. Колкото по-млада и жизнена е една жена, толкова по-големи са шансовете и за успех при ин витро. С течение на времето качеството на яйцеклетките се понижава и това редуцира шанса за успешно зачеване, като при жените над 35 години, този процес придобива доста високи темпове. Еднозначни са данни за успешно зачеване, които при жени под 35 години за 1 цикъл са 30-35%, а при жени над 40 при равни други условия те се сриват до обезсърчаващите 6-10%.

Предишна бременност. Ако сте имали предишни бременности, то това показва, че имате реални шансове да станете майка. Важно е разбира се да се уточни дали това е станало с настоящия или друг партньор, както и дали е имало проблеми с износването.

Репродуктивни проблеми. Успеха на ин витро зависи от овулационния цикъл на жената. Тежки проблеми в тази насока могат да се окажат пагубни за вашите намерения да заченете посредством ин витро. Все пак при подобни обстоятелства се използват медикаменти, които имат за цел да повишат вероятността от бременност.

Донорски яйцеклетки. Този подход си струва да се бъде премислен, особено, ако сте над 40 години. Той може да повиши значително шансовете за успех на ин витро оплождането и безпроблемното износване на плода. Често срещано е използването на донорски яйцеклетки от млади жени, които биват използвани от по-възрастни такива.

Начин на живот. Спирането на цигарите, отслабването до нормални стойности, както и борбата със стреса по време на ин витро процедурите могат да се окажат ключови за вашия успех. Всъщност, ако не възприемете по-горните идеи, то вероятността да заченете намалява значително.