Димитър Димитров

ембриолог

Димитър Димитров

През 2007 завършва бакалавърска степен по Биология, а през 2009г. – магистърска степен по Лечебни растения в Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От октомври 2007 г. работи като биолог-специалист в Институт по ботаника към Българска Академия на Науките (БАН).

Няколко години се занимава търговия на лабораторни реактиви, консумативи и оборудване. Специализирал е изграждане и поддръжка на компютърни мрежи, програмиране, както и сервиз и поддръжка на термостати, сушилни, инкубатори и водни бани.

От месец август 2012г. е част от екипа на Клиника Малинов. Преминава редица специализации в Западна Европа в сферата на ембриологията. Завършва практически “ICSI-IMSI Training” курс в CMCO Schiltigheim към Страсбургския Университет и такъв под ръководството на Dr. Guy Cassuto в Laboratoire de Biologie Medicale Drouot, Париж, Франция. Преминава курсове на обучение по клинична ембриология и преимплантационна генетична диагностика, проведени от Joyce Harper, Alpesh Doshi и Sioban Sengupta в University College London, а също и практически курсове за микроманипилации с репродуктивни клетки, биопсия на полярни телца, бластомери и трофоектодерма, организирани от Институт Маркес и Център по Ембрионална Медицина в Мадрид, Испания. В Хайделберг, Германия, квалификацията му продължава с курс по микроскопски анализ с поляризирана светлина и биопсия на полярно телце в Лабораторията по репродуктивна биология при Prof. Markus Montag, Heidelberg University Hospital.

Член е на Европейската организация по човешка репродукция и ембриология /ESHRE/.

 

Надежда за бебе : Клиника Малинов набира донори за яйцеклетки. За повече информация : 02 965 57 11
Провери Резултати