Донорска Програма

Много двойки желаят да имат деца но не могат поради различни причини, които ние ултимативно лекуваме с инвитро оплождане. Взимаме яйцеклетки от жената и сперматозоиди от мъжа и ги оплождаме в нашата лаборатория (инвитро).
За съжаление, понякога това не е достатъчно.

Запазете час

Онлайн записване

Жени

При някои двойки жените не могат да прозиведат собствени яйцеклетки. Това много често се случва поради много напреднала възраст – над 42 години, но понякога се случва и много рано (преди 35 годишна възраст).

В други случаи жената може да произведе собствени яйцклетки, но в процеса на инвитро оплождане се вижда, че качеството на яйцеклетките е лошо. Обикновено, в тези случаи малък процент от яйцклетките могат да се оплодят, а тези, които се оплодят, произвеждат ембриони, които са отново с лошо качество.

Често пъти такива двойки са преминали през много инвтро процедури. В други случаи, например при някои генетични или хромозомни заболявания, които не е възможно да бъдат избегнати с PGS или PGD, донорската яйцклетка се явява решение.

https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/donorska.programa.jeni_.malinov.jpg
https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/donorska.programa.muje_.malinov.jpg

Мъже

При тежък мъжки фактор съществуват редица технологии, които нашите специалисти могат да приложат в хода на инвитро оплождане за да преодолеят трудността при подбод на добър сперматозоид.

За съжаление, при някои пациенти това не е достатъчно – мъжкия фактор е изключително тежък. В тези случаи ние предлагаме оплождане с донорска сперма.

Морален аспект

Преминаването към донорски биологичен материал е много труден избор за много от тези двойки, тъй като генетичния материал на тяхното дете ще произлиза от друг човек.

Технологиите напреднаха с голяма скорост и забременяването с донорски материал стана възможно преди съвременното общество да има шанса да усмисли напълно тази дейност.

Понякога нашите пациенти изпитват голямо притеснение от възможността децата им да не носят техен генетичен материал. Ние имаме силно мнение по този въпрос, което държим да споделим с Вас ако има възможност да участвате в инвитро с донорски материал, независимо от коя страна на процеса се намирате.
https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/asistirano.izlupvane.klinika.malinov.jpg
Top