Бременност и Акушерство

Раждане в Клиника Малинов

Запазете час

Онлайн записване

Раждане

Животът е свещен. Животът е чудо. Животът е пътуване. А раждането е част от него. То е и съкровеност и смелост. И не на последно място,а може би на първо-радост! Да видиш първата глътка въздух, да чуеш първото изплакване на новородено бебе е привилегия и за за нея, ние, хората от екипа на клиника Малинов, сме благодарни!

Радваме се да Ви предложим нашите знания и умения, но и Вашата свобода да решите начина, по който да родите Вашето дете.

Клиника Малинов разполага с операционен блок и със зала, предназначена само за раждане, отделна зала за цезарово сечение, както и интензивно отделение и реанимация за майките. Неонатологичното ни отделение е обурудвано според изискванията за диагностика и терапевтични манипулации, необходими за осигуряване безопасността на току що проплакалите съвсем мънички човечета, които трябва да се приспособят към не толкова сигурния и уютен свят, извън утробата на майка си.

Ако решите в нашата клиника да се осъществява пренаталната и фетална грижа, може да се възползвате от абонаментното проследяване, което предлагаме. Ако ли пък не следите бременността си при нас, може да си запишете час за преглед, желателно, малко по-рано от 36-та гестационна седмица.

Нормално раждане

Терминът “нормално раждане” следва да се разбира като раждане през естествените родови пътища, което протича без усложнения. Нормалното раждане е състояние и процес, толкова естествен, колкото е ходенето и дишането. Така е просъществувал човешкият род в продължение на милиони години. Затова не си позволяваме да твърдим, че при нас ще получите нещо изключително, което няма да намерите във всички останали родилни отделения с добри професионални екипи.

Но вярваме, че воденето на раждането при нас от квалифицирани акушер-гинеколози, анестезиолози/присъствието на които е задължително при започнал родов процес, независимо от желението или нежеланието на родилката за обезболяване на раждането/, както и на неонатолози, техните знания опит и радостта от работата, с която сме благословени, дарява нашите пациентки и нас с успех-появата на света на нов живот и в крайна сметка,здраво бебе.

Женската консултация, феталната морфология, ехокардиографията на плода, генетичният скрининг, дородовите диагностични процедури-инвазивни и неинвазивни са възможности, които ни дава нашето съвремие за да постигнем така жадуваното от родителите и от нас здраво детенце. Прекланяйки се пред чудото на живота и тайнството, осъзнаваме, че това, което можем да направим с нашите човешки усилия е стриктно съблюдаване и адекватни действия с обективните дадености и науката.
https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/in.vitro_.klinika.malinov.jpg
https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/rajdane.klinika.malinov-1.jpg

Документацията, която е необходима при постъпване на пациентка за раждане в клиниката е следната:

- карта,която предоставя информация за проследяването на бременността до постъпването и при нас, освен, ако бременността не е проследявана при нас.
- направление за хоспитализация /бланка №7 на МЗ Ии НЗОК/ когато има здравна застраховка и раждането ще се извърши по клинична пътека, или направление от акушер гинеколог.
- лична карта
- всичко останало,което е необходимо за престоя-тоалетни принадлежности, нощница, еднократни чехли и консумативи се осигуряват от клиниката.

И така, след девет трепетни месеци, изпълнени с много радост, надежда, очаквания, но и страх от неизвестното и това, което предстои идва денят, в който невидяното от никого бебе категорично и безусловно заявява волята и желанието си да види този свят и извън майчината утроба и да бъде част от него. Ако Вашия избор сме ние - клиника Малинов, ще се постараем да Ви разкажем в най-общи линии какво да очаквате, какво трябва да направите и кога да ни потърсите.

Трябва да се обадите веднага, когато:

– почувствате изтичане на течност, т.нар. “изтичане на водите”. Тогава най-добре е направо да дойдете в болницата, където разполагаме с денонощен екип от специалисти на разположение.
– при поява на регулярни контракци, които са различни от неболезнените контракции, които може би сте изпитвали по време на бременността.
И при двата признака, бъдещата майка трябва да сигнализира и да постъпи в болницата за мониториране на детските сърдечни тонове и маточните контракции.

Ние, в клиника Малинов вярваме в уникалността на човешката природа и в това, че едно и също състояние се проявява, преживява и протича различно при различните хора. Затова ще се опитаме да избягаме от статистическите цифри и клишетата, но все пак ще Ви представим една най-обща картина на това, което Ви предстои.
В началото започват контракциите и разкритието на маточната шийка. Това е най-дългата фаза на раждането. Постепенно контракциите стават по-чести, а т.нар. “запушалка на маточната шийка “, пада. През това време най-важното към което се концентрира лекарския екип са честотата на маточните контракции и силата и честотата на детските тонове. Пълното разкритие на маточната шийка завършва с раждането на бебето. Ако майката не е взела предварително решение, или се съмнява, дали би искала раждането да се обезболи напълно, то тя може да промени решението си във всеки един момент и дежурният анестезиолог ще направи необходимото.
https://malinov-clinic.com/wp-content/uploads/2022/07/normalno.rajdane.malinov.jpg
Top