Симпозиум по Трансвагинална Лапароскопия

04/12/2013

На 29.11.2013г. Клиника Малинов организира и проведе симпозиум на тема Трансвагинална лапароскопия. Във форума като специални гости и лектори взеха участие и трима от водещите специалисти в областта на репродуктивната хирургия – Prof. S. Gordts, Dr. P. Puttemans и Dr. V. Tanos.

Техниката, инструментите и подборът на пациентите беше представен от Prof. S. Gordts /човекът, утвърдил тази процедура/, а също така и от лекарите в клиника Малинов, които практикуват TVL успешно в България близо две години.

Всички лектори споделиха своя опит и изтъкнаха предимствата на трансвагиналната  лапароскопия в диагностичния процес при инфертилни двойки.

Участниците имаха възможността да наблюдават в реално време посредством видео връзка хирургия на живо на четири пациентки с инфертилитет.

 

Това доказа положителните страни на процедурата, а именно високата ѝ информативна стойност, краткото диагностично време и бързото възстановяване на пациентите, което е от голяма социална значимост.

Симпозиумът приключи с практически упражнения върху пилешки модели. Над 50% от участниците /гинеколози от цяла България/ имаха възможността да се запознаят с инструментите и техниката на трансвагиналната  лапароскопия, благодарение на предоставените от фирма STORZ – България работни станции.

 

Клиника Малинов благодари сърдечно на MLD Trading и фирма STORZ – България за оказаната подкрепа при организацията на това събитие.

Top