Галина Ненкова – ембриолог
25/10/2012
Избор на клиника за ин витро процедура
31/10/2012

Социалният фактор при ин витрото

Социален фактор при ин витро оплождане

фактор при ин витро оплождане

Последните статистики за ражданията и бременността показват, че около 9% от всички който са обект на изследването има различни проблеми свързани с процеса. Възможностите на ин витрото мога да бъдат предложени както на двамата партньори така и самостоятелно. Като новост в областта процесът има както много привърженици така и много критици. Честа практика е различни организации да имат твърда позиция по въпроса, но разбирането на процедурата и нейните аспекти може да води при Вашия избор.

Където и да погледнете, независимо дали в медия или реклама, няма традиционна концепция за темата с родителите. Много двойки все по – често се сблъскват с проблема с безплодието и са готови на всички за да се сдобият с наследници. Докато някой членове на обществото биха препоръчали осиновяване пред избора да похарчат значителна сума за ин витро, то друга част изпитват човешката потребност да създадат сами своето потомство.

Ин витро оплождането често се сблъсква с религията и моралните норми на това кое е естествено и кое не. Обяснено по най – простия начин, ин витрото представлява използването на замразени ембриони или яйцеклетки от донор, които биват оплодените извън женското тяло. Ембрионите (обикновено два, три или повече) се поставят в тялото на жената. Следва стимулация с различни медикаменти която да подпомогне настъпването на бременността.

Comments are closed.

Онлайн записването на часове е временно деактивирано, пациентите могат да се обаждат на регистратура за записване на час.