9 мита за ин витро процедурите

12/09/2012
Митове за ин витро процедурите
Митове за ин витро процедурите

С оглед повишената популярност на ин витро процедурите през последните години неизменно е и възникването на митове за тях, които доста често се оказват далеч от реалността. Днес сме ви подготвили цели 9 мита, които да отхвърлите, когато говорим за ин витро оплождане.

Някои от последващите твърдения могат да ви се сторят странни, но всъщност това са масови заблуди в интернет например, където хората докато се опитват да си помогнат едни на други, всъщност се заблуждават. Ето и нашия любопитен списък с митовете и истините за тях:

Мит: Ин витро оплождането е единственото универсално решение при проблем със стерилитета.
Истина: Ин витро процедурата е само вариант на едно решение при проблеми с човешкото възпроизводство. Съществуват и редица други възможности, които биха могли да се окажат ефективни и успешни във вашия случай.

Мит: Ин витро процедурата е последната опция в опит да имаме собствени деца
Истина: Всъщност в някои случай ин витро процедурата е първата от редица такива, като това най-често се случва, когато жената е по-възрастна, респективно този мит не отговаря на истината.

Мит: Ин витро е само за хора с финансови възможности
Истина: Цената на ин витро процедурата е наистина висока у нас, но все пак съществува фонд, организиран от държавата, който предоставя възможност на бездетни двойки да опитат до 3 пъти ин витро оплождане, за да имат собствени деца.

Мит: Ин витро оплождането е за младите
Истина: Напротив, всъщност огромна част от жените опитващи този вид процедури за забременяване са в по-зряла възраст. Има дори такива, които използват яйцеклетки от по-млади жени донори.

Top